laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegrateerde koolvis met ansjovis van Micmac
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

15 cl verse room
15 cl droge witte wijn
100 g geraspte gruyère
400 g vastkokende aardappelen
300 g koolvisfilet
4 soeplepels basilicum (fijngehakt)
2 teentjes knoflook
4 soeplepels extra reine olijfolie
400 g gepelde tomaten
1 koffielepel gedroogde oregano
6 ansjovisfilets
zout, peper
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op stand 7 of (210°C).
snij het goed uitgelekte tomatenvlees tot grove stukken.
Schil de aardappelen, snij ze in dikke blokjes en kook ze 15 minuten in gezouten kokend water.
Laat ze uitlekken.
Snij de koolvis-filets in dikke blokjes.
Laat de ansjovis-filets uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier.
Pel de ui en de look en hak ze fijn.
Fruit in een bakpan in 3 eetlepels hete olijfolie totdat ze glazig zijn.
Laat nog 3 minuten fruiten op matig vuur.
Neem alles uit de pan met een schuimspaan en leg opzij.
Fruit vervolgens de gepelde tomaten en de blokjes vis in de rest van de olie.
Doe zout en peper bij, bestrooi met oregano en basilicum, meng, dek af en laat 5 minuten sudderen op zacht vuur.
Giet de groenten in een vooraf ingeoliede gratineerschotel.
Leg daarop de blokjes aardappel, vervolgens de vis en tenslotte de ansjovisfilets. Klop de room, de gruyère, de wijn, zout, peper en giet dit alles over de bereiding.
Zet 25 minuten in de hete oven en dien heet op.

Smakelijk.

met dank aan Micmac
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats