|
|
|
Visshaslik |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 gram visfilets, zoals kabeljauw, tarbot, tong, snoekbaars, in blokjes
- 1 groene paprika
- 8 kleine tomaten of 2 tomaten, in vieren
- 8 kleine uien, of 8 stukjes ui
- 8 champignons [color=blue:9eb7e46a54]
- **voor de marinade:[/color:9eb7e46a54]
- 4 eetlepels slaolie
- 4 eetlepels citroensap
- zout
- peper, vers gemalen
- 1 theelepel paprikapoeder
- mespunt tijm
- mespunt marjolein of dragon
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in 8 stukken. Steek afwisselend vis, tomaat, ui, champignons en paprika op 8 shashlik pennen en leg deze op een platte schaal.
- Maak en marinade van slaolie, citroensap, zout, peper, paprikapoeder, tijm en marjolein en schenk deze over de shashlik. Laat de shashlik 30 minuten marineren. Keer de shashlik in deze tijd enige malen. Leg een stuk aluminiumfolie op een ovenrooster en leg de shashlik pennen hierop. Schuif het rooster 5 centimeter onder een voorverwarmde grill en grill de shashlik 15 minuten onder regelmatig keren.
- Dien op met een frisse salade en puree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|