|
|
|
Kabeljouw onder korst van Haasdonkse graanmosterd |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 stukken kabeljouw van 180 gr elk, zonder graat, met vel
- 2 eiwitten
- 1 el broodkruim
- 1 el grof gemalen mosterd
- 4 el xeres-azijn
- 1 koffielepel mosterd zonder graantjes
- kruiden(platte peterselie, pijpajuin, kervel)
- 2 sjalotten in ringen gesneden
- 1 tomaat in blokjes gesneden
- 2 el appelkappertjes
- 2 el boter
- 3 dl kippenbouillon
- 1 dl kalfsjus
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de ove voor op 200°C.
- Klop de eiwitten tot sneeuw, voeg broodkruim en graanmosterd aan toe, bak de stukken kabeljouw gedurende 1 minuut op de velkant, draai de vissen om en verwijder het vel. Besmeer het visvlees met het eiwet/mosterdmengsel.
- Leg de vissen op een bakplaat en schuif ze in de oven, laat ze 7 minuten garen.
- Kook ondertussen de xeres-azijn volledig in en bevochtig met bouillon en kalfsjus, kook tot de helft in, voeg er schuimende boter (beurre noisette) aan toe en de mosterd, kruid op het laatste moment.
- Voeg er tomaat, sjalot en kappertjes aan toe.
- Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
TIP:
- Beurre noisette, letterlijk hazelnootboter, is boter die wordt opgewarmd tot de vaste melkbestanddelen lichtbruin worden, met een nootachtig aroma. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|