laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljouw onder korst van Haasdonkse graanmosterd
  ingrediënten:
   
  • 4 stukken kabeljouw van 180 gr elk, zonder graat, met vel
  • 2 eiwitten
  • 1 el broodkruim
  • 1 el grof gemalen mosterd
  • 4 el xeres-azijn
  • 1 koffielepel mosterd zonder graantjes
  • kruiden(platte peterselie, pijpajuin, kervel)
  • 2 sjalotten in ringen gesneden
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 2 el appelkappertjes
  • 2 el boter
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 dl kalfsjus
  bereiding:
    - Verwarm de ove voor op 200°C.
- Klop de eiwitten tot sneeuw, voeg broodkruim en graanmosterd aan toe, bak de stukken kabeljouw gedurende 1 minuut op de velkant, draai de vissen om en verwijder het vel. Besmeer het visvlees met het eiwet/mosterdmengsel.
- Leg de vissen op een bakplaat en schuif ze in de oven, laat ze 7 minuten garen.
- Kook ondertussen de xeres-azijn volledig in en bevochtig met bouillon en kalfsjus, kook tot de helft in, voeg er schuimende boter (beurre noisette) aan toe en de mosterd, kruid op het laatste moment.
- Voeg er tomaat, sjalot en kappertjes aan toe.
- Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

TIP:
- Beurre noisette, letterlijk hazelnootboter, is boter die wordt opgewarmd tot de vaste melkbestanddelen lichtbruin worden, met een nootachtig aroma.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats