|
|
|
Luikse wafels |
|
ingrediënten: |
|
|
voor ongeveer 20 wafels- 500 g bloem,
- 15 g verse gist,
- 1 dl water,
- 125 g basterdsuiker,
- 4 eieren,
- 200 g ongezouten boter of vetstof,
- een snuifje zout.
|
|
bereiding: |
|
|
Zeef de bloem, los de gist op in het lauwe water en meng het papje met een kwart van de bloem. Laat het voordeegje rijzen tot het volume verdubbeld is. Voeg er de rest van de bloem bij, een snuifje zout, de suiker, de losgeklopte eieren en de zachtgeroerde vetstof. Kneed goed het deeg in bolletjes ter grootte van en mandarijn. Druk ze een beetje plat en laat ze nog 30 minuten op een met bloem bestoven werkvlak rusten voor u de Luikse wafels bakt.
Luikse wafels worden lauwwarm of koud gegeten, met poedersuiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|