laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipfilet met appel-kerriesaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    4 kipfilets
    peper en zout
    50 gram boter
    1 ui
    1 eetlepel kerrie
    1 eetlepel bloem
    3 decilter bouillon
    2 appels
    1 deciliter koffieroom
  bereiding:
    Wrijf de kipfilets in met zout en peper.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipfilets bruin en haal ze dan uit de pan.
Fruit in de bakboter van het vlees de ui een paar minuten. Roer er dan de kerrie en de bloem door. Voeg beetje voor beetje de bouillon toe tot er een gebondensaus is ontstaan en leg hier de kipfilets in. Laat het geheel 15 minuten zachtjes stoven.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Voeg de laatste 5 minuten van de
stooftijd de appelblokjes toe.
Leg de kipfilets op een schaal. Voeg aan de saus de koffieroom toe en breng het eventueel nog op smaak met peper en zout.
Giet een klein beetje van de saus over het vlees en geef de rest er appart bij.
Lekker met gekookte aardappelen en sla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats