laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Provençaals gebraad met ratatouille nigoise
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 Provencaals gebraad (± 1,2 kg)
6 tomaten
2 a 3 venkelknollen
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 eetl. kappertjes
2 eetl. olijfolie
1/2 eetl. Provencaalse kruiden
cayennepeper
peper en zout
  bereiding:
    - Snij de venkel in grote stukken en de tomaten in 4 of 6.
- Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.
Bereiding (1 u 15 min.)
Schik het vlees in een ovenschotel en schuif het in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 min. Omdat het vlees al gemarineerd is, zijn kruiden of vetstof niet nodig.
Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 1 u verder braden.
Bereid intussen de groenten: verhit de olijfolie in een kookpot en bak de gesnipperde sjalot en knoflook glazig. Voeg de stukken venkel en tomaat toe, en daarna de kappertjes.
Kruid met peper, zout, cayennepeper en Provencaalse kruiden.
Dek af en laat zachtjes gaar sudderen
gedurende 15 a 20 min. Haal de laatste 5 min. het deksel eraf en zet eventueel het vuur hoger als er te veel vocht in de pan is.
Afwerking
Snij het vlees in vrij dikke sneden en omring met de groentebereiding. Serveer met rijst of pasta.

Vervang de venkel door knolselder.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats