|
|
|
Eierschalen met zalm (voorgerecht) |
|
ingrediënten: |
|
|
12 eieren
4 plak. zalm, gerookte
0.5 kopje water
25 gr. boter
12 blaadjes laurier, verse
Peper
Zeezout, grof |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de borden met een laag zeezout van circa 1 centimeter. Knip met een scherp, puntig nagelschaartje een ovale opening in de eierschalen. Laat de eieren in een kom glijden. Snijd de zalm in reepjes. Klop de eieren los met het water en peper.
Smelt de boter in een steelpan en voeg het eimengsel toe. Laat dit al roerend op een zacht vuur stollen tot een glanzende massa. Schep de zalmreepjes erdoor, maar houd een deel apart voor garnering. Vul de eierschalen met roerei en garneer met enkele reepjes zalm. Zet op elk bord 3 eieren in het zeezout en steek de laurierbladeren als garnering tussen het zout. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|