|
|
|
Paassoep |
|
ingrediënten: |
|
|
400 gr raapstelen
1,25 dl creme fraiche
zout en peper snufje
1 ui
250 gr aardappelen
8 dl kippenbouillon
50 gr boter/margarine
100 gr rauwe ham |
|
bereiding: |
|
|
Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden. De ui snipperen, de aardappelen schillen en in blokjes snijden, de rauwe ham in dunne reepjes snijden. In de boter de ui ca. 4 minuten zachtjes bakken. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoge bakstand.
Voeg de bouillon erbij, breng geheel aan de kook, en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is. Doe de raapsteeltjes erbij, laat ongeveer 3 minuten meekoken. Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de creme fraiche toe.
Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe vlak voor het serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|