Gestoofde Konijnenbouten met romige mosterdsaus en |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 tamme konijnenbouten
peper en zout
25 gr boter
2 el goede olijfolie
250 gr gepelde sjalotten
50 gr katenspek in reepjes
1 pot wildfond
1 flesje room
2 el grove mosred met wijnazijn
1 bosuitje in ringetjes |
|
bereiding: |
|
|
Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
2Verhit de boter met de olie in een braadpan en braad de konijnenbouten rondom aan.
Bak de sjalotten en het katenspek 5 min. op een halfhoog vuur mee. Schenk de fond erbij en stoof de bouten in ± l uur gaar.
Neem ze uit de pan en voeg de room toe. Breng alles aan de kook en laat de saus iets inkoken.
Roer de mosterd en de bosui erdoor en warm kort door. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Lepel een beetje van de saus over de konijnenbouten en serveer de rest er apart bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|