laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rijst trauttmansdorff
  ingrediënten:
    1/2 l Melk
125g Dessertrijst
50g Suiker
1 snuifje zout
4 Blaatjes gelatine
2 eetl. [b:a631cec995]heet[/b:a631cec995] water
1 Glas Maraskijn
2 Glazen ontpitte kersen(720 ml)
1/4 l Slagroom
1 Pakje vanille suiker
  bereiding:
    Breng de melk aan de kook met de suiker en het zout.
Voeg op een matig vuur de met koud water gespoelde rijst en uitgelekt bij de rest voegen.
Omroeren en aan de kook brengen.
Deksel op de pan en de rijst ongeveer 40 min. laten zwellen.
Als de rijst gaar is, er de maraskijnlikeur doorroeren, evenals de in 2eetl. heet water opgeloste gelatine*.
De rijst laten afkoelen.
De kersen laten uitdruipen.
De room stijf kloppen, met vanillesuiker zoeten en onder de rijst spatelen.
De helft van de kersen eveneens door de rijst doen en gedurende 3 uur in de koelkast zetten.
Voor het opdienen de vorm eventjes in heet water houden.
Op een dienschotel storten en met de overige kersen versieren.
Het kersensap afzonderlijk opdienen.

PS*: Op elektrisch fornuis de bereiding op de hete kookplaat laten staan, doch zonder energietoevoer; op gasfornuis nog enkele minuten laten sudderen vooraleer de gastoevoer af te sluiten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats