|
|
Breng de melk aan de kook met de suiker en het zout.
Voeg op een matig vuur de met koud water gespoelde rijst en uitgelekt bij de rest voegen.
Omroeren en aan de kook brengen.
Deksel op de pan en de rijst ongeveer 40 min. laten zwellen.
Als de rijst gaar is, er de maraskijnlikeur doorroeren, evenals de in 2eetl. heet water opgeloste gelatine*.
De rijst laten afkoelen.
De kersen laten uitdruipen.
De room stijf kloppen, met vanillesuiker zoeten en onder de rijst spatelen.
De helft van de kersen eveneens door de rijst doen en gedurende 3 uur in de koelkast zetten.
Voor het opdienen de vorm eventjes in heet water houden.
Op een dienschotel storten en met de overige kersen versieren.
Het kersensap afzonderlijk opdienen.
PS*: Op elektrisch fornuis de bereiding op de hete kookplaat laten staan, doch zonder energietoevoer; op gasfornuis nog enkele minuten laten sudderen vooraleer de gastoevoer af te sluiten. |