|
|
Je legt eerst de eendeborstfilets in een pan met het vetgedeelte tegen de pan. Zo laat je het vet smelten. Eens het vet gesmolten is, draai je de filets om en je laat ze verder bakken op een heel zacht vuur. Je kunt ze ook verder laten bakken op een barbecue of onder de grill. Het vet giet je weg.
Ondertussen heb je de appelsienen goed schoon geborsteld. 1 Appesien schil je en snijd de schil in reepjes met een dunschiller. Deze reepjes laat je blancheren. Deze appelsien gebruik je om in schijven te snijden voor de garnering. De andere appelsienen pers je uit.
Intussentijd laat je in een pan de suiker smelten samen met een soeplepel water. Eenmaal het gecarameliseerd is, doe je er de azijn, het appelsienensap en de reepjes appelsienenschil bij.
De filets uit de pan halen, de pan deglaceren en er de saus bijgieten. Dit laten indikken.
Van het vuur af de appelsienschijven in de saus opwarmen.
De filets in schijven snijden, saus erover gieten en opdienen met de schijfjes appelsien.
Lekker met aardappelkroketjes |