|
|
|
Scharrolletjes in tomatensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 scharren van 350 g, in filet
500 g rijpe tomaten
1 fijngehakte sjalot
2 eetlepels tomatenpuree
1 laurierblad, verkruimeld
1/2 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel gehakte bieslook
peper en zout
40 g boter |
|
bereiding: |
|
|
Rol de scharfilets met de velzijde naar binnen van kop naar staart op, pocheer 5 min in gezouten water en houd warm.
Voor de saus:
pel de tomaten, snijd het vruchtvlees is blokjes en doe ze in de pan. Voeg de overige ingrediƫnten - uitgezonderd de boter - toe en giet 2 dl van het pocheervocht erbij. Kook op hevig vuur tot de blokjes tomaat uiteenvallen. Roer krachtig, zeef en kruid met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook en klop met de garde de boter eronder.
Schik de scharrolletjes op een bord, nappeer met de saus en werk af met gehakte bieslook.
Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|