laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw met selderij en roze pepersaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 kabeljauwfilets van 200g
1 selderij
1 eetlepel roze peper
6 eetlepels (magere) room
1 citroen
bladpeterselie
zout
peper
  bereiding:
    Bestrooi beide kanten van de kabeljauwfiets met een beetje zout. Verwijder de bladeren van de selderij. Was de stengels en hak ze in korte stukjes. Stamp de roze peper grof.
Laat de kabeljauw samen met de selderstukjes 10 tot 12 minuten stomen, al naargelang de dikte van de filets.
Giet intussen de room in een kookpot en voeg een beetje peper en zout toe. Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten inkoken tot de room lichtgebonden is.
Haal de room van het vuur en voeg er de roze peper, het sap van de citroen en de fijngehakte peterselie bij. Meng goed tot een homogene massa.
Schik de kabeljauwfilets op een voorverwarmde schotel en overgiet ze met de saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats