|
|
Doe het rogge-,volkoren tarwe- of tiengranenmeel en de tarwebloem in een grote kom.
Brokkel er de gist over en vermeng dit goed.
Voeg suiker, zout en geleidelijk het water toe. Vermeng alle ingrediënten en kneed 10 min tot je een glad deeg bekomt.
Laat het deeg onder doek en plastic folie op een warme plaats 30 min rijzen tot het deeg zichtbaar hoger is geworden.
Bestuif met wat meel en kneed het op een werkvlak nog even door en verdeel het in 12 gelijke delen.
Maak van de stukken bollen en leg ze op een ingevette bakplaat.
Maak met een scherp mesje een kruisje in elk bolletje.
Laat het deeg op een warme plaats opnieuw rijzen onder doek en plastic folie tot het zichtbaar hoger is geworden (ca. 30 min).
Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven).
Bestrijk de broodjes met zout water om een krokant korstje te krijgen en bestuif ze met meel.
Bak ze af in ca. 20-25 min.
Laat ze afkoelen op een rooster. |