Gebraden varkenslende met eiermie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kilo varkenslende
zout
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
1 theelepel mosterd
2 eetlepels geraspte gember
2 theelepels sesamzaadjes
250 gram eiermie
1 eetlepel sesamolie
3 gehakte bosuitjes |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de gewone oven voor op 160 graden. Bestrooi de varkenslende met zout. Leg deze met de vette kant naar beneden in een ovenschaal. Braad de lende in een klein uur gaar in de oven. Vermeng in een sauspan de sojasaus met de honing, de mosterd, de geraspte gember en de sesamzaadjes. Breng dit aan de kook en draai het vuur daarna meteen uit. Haal 20 minuten voor het eind van de braadtijd de lende uit d e oven. Giet het vet uit de ovenschaal. Bestrijk de lende met het sojamengsel en zet hem daarna weer in de oven. Kook ondertussen de eiermie gaar. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak hierin de gehakte bosuitjes en de gekookte eiermie. Leg dit op een schaal. Snijd het vlees in plakken en leg deze op de mie. Giet de saus uit de ovenschaal erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|