|
|
|
Aardappel in de schil met gerookte zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 middelgrote, vastkokende aardappelen
4 plakken gerookte zalm
1 bussel bieslook
grof zeezout (1 handvol per aardappel)
1 el zure room
2 el zachte kruidenkaas
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Was de ongeschilde aardappelen. Wikkel ze in aluminiumfolie. Neem een bakplaat en leg het zeezout in het midden. Leg de aardappelen op de bakplaat en zet ze in een voorverwarmde oven (230°C). De aardappelen zijn klaar als je er makkelijk in kan prikken. Haal de gare aardappelen uit de oven en wacht 10 minuten alvorens de aluminiumfolie eraf te halen. Snij de kop van de aardappelen af en leg ze apart. Hol de aardappelen uit met behulp van een lepel. Zet ze dan even terug in de oven. Meng de kruidenkaas met de zure room, de peper, het zout, de aardappelinhoud en de fijngesneden bieslook. Vul nu de uitgeholde aardappelen met deze substantie. Werk af met de gerookte zalm en de kop van de aardappel.
Je kan de bieslook ook vervangen door kleine takjes dille. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|