laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Makreel met gember en meloen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

Marinade :
2 eetlepels limoensap
2 teentjes look, gepeld, fijngehakt
1 eetlepel geraspte gember
1/2 koffielepel chilipoeder
1 koffielepel kurkuma
zout, peper
1 eetlepel olijfolie
4 makrelen van elk 175-190 g
1 eetlepel olijfolie

Garnituur :
1 koffielepel Alg+ met chili
1 bosje fijngehakte koriander
4 kwartjes limoen
  bereiding:
    Marinade :
meng in een rechthoekige schotel limoensap, look, gember, kurkuma, chili, zout en peper. Giet er vervolgens de olijfolie bij. Leg de makrelen in het geurige vocht en overgiet ze met marinade. Zet 10 min. in de koelkast.

Verwarm de grill voor.
Dep de makrelen af. Smeer ze in met olijfolie.
Grill de makrelen 3 min. aan elke zijde.
Verdeel ze over de borden. Bestrooi met Alg+ met chili en fijngehakte koriander.

Serveer dit gerecht met een salade van witloof en venkel, vinaigrette "light" (fruit en groenten) en/of bulgur (geplette volle tarwe) met waterkers en citroensap.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats