|
|
|
lasagna |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor de vleessaus :
200 gr spekblokjes
2 uien
1 teentje knoflook
1 wortel
1 stukje knolselder (facultatief, als je geen liggen hebt moet je geen knol gaan kopen)
olijfolie
200 gr rundsgehakt
1 blik gepelde tomaten
basilicum,
tijm,
nootmuskaat en peper en zout
Voor de Béchamelsaus :
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
1/2 L melk
zout en peper, nootmuskaat
Lasagnablaadjes(voorgekookte) + geraspte kaas |
|
bereiding: |
|
|
Een vleessaus maken en een Béchamelsaus maken. Dan blaadjes lasagne in de ovenschotel, vleessaus erop, Béchamel daarop, opnieuw lasagna en zo voortgaan. Helemaal bovenop de geraspte kaas. Als je zorgt dat je sauzen voldoende vochtig zijn (niet te dik dus) moet je de blaadjes niet vooraf koken. Minstens een half uur in een oven op 200° zodat de lasagna de gelegenheid krijgt het vocht uit de sauzen op te nemen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|