laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lasagne al pollo
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    450 gram in dobbelstenen gesneden kipfilet
    5 eetlepels olijfolie
    1 fijngesneden sjalotje
    1 fijngesneden teentje knoflook
    2 eetlepels tomatenpuree
    2 eetlepels bloem
    1/2 glas witte wijn
    1 liter kippenbouillon
    1 eetlepel vers gehakte rozemarijnblaadjes
    6 fijngesneden salieblaadjes
    wat versgemalen peper en wat zout
    4 eetlepels Parmezaanse kaas
    1 pakje bechamelsaus
    1 pak lasagnevellen
    200 gram in plakjes gesneden champignons
    wat boter
    wat zeezout
  bereiding:
    Maak eerst de bechamelsaus en volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking. Doe hierna zo’n drie eetlepels olijfolie in een koekenpan en braad daarin de blokjes kipfilet met daarbij gevoegd de knoflook goudbruin. Voeg dan het sjalotje en de tomatenpuree erbij en bak even mee. Bestrooi het mengsel met bloem en blus het af met wijn. Breng het op smaak met rozemarijn, salie en wat peper en zout. Giet nu de bouillon erbij en laat het geheel op een laag vuur circa 30 minuten stoven. Bak dan de plakjes champignons in wat boter in een aparte pan. Kook vervolgens de lasagnevellen in een ruime pan met water met daarin wat zeezout. Schep de vellen uit de pan als deze gaar zijn en laat ze in koud water eventjes schrikken. Besprenkel de vellen met een beetje olijfolie om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken. Verwarm de oven voor op 200ยบ C. Bestrijk een ovenschaal met boter en bedek de bodem met lasagnevellen. Vorm hierop laagjes van afwisselend kippenragout, bechamelsaus en plakjes gebakken champignons. Dek elke laag af met lasagnevellen. De bovenste laag moet bestaan uit bechamelsaus en Parmezaanse kaas. Bak de lasagne tot slot gedurende 30 minuten in het midden van de oven af. Snijd daarna de lasagne terwijl deze nog warm is en serveer deze direct.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats