laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Beenham gestoofd in witte wijn met olijven
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    600 gram beenham naturel
    wat versgemalen peper en wat zout
    1 eetlepel olijfolie
    wat boter
    4 teentjes knoflook
    150 gram zwarte olijven zonder pit
    2 1/2 dl droge witte wijn
  bereiding:
    Bestrooi de beenham met wat peper en zout. Verhit de olijfolie en de boter in een braadpan en bak hierin de beenham rondom lichtbruin. Pel de teentjes knoflook en snijd deze in plakjes. Halveer de olijven.


Voeg de knoflook bij het vlees en bak deze gedurende 1 minuutje mee. Schenk de wijn er in gedeelten bij en stoof hierna de beenham zachtjes gedurende pakweg 45 minuten. Haal dan het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie rusten. Kook vervolgens de saus iets in en roer de olijven erdoor. Snijd tot slot de beenham in plakken en serveer deze met de ingekookte saus. Heerlijk met gekookte krieltjes en sla of broccoli.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats