laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aspergesalade met in sjalottenboter gegaarde ooste
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook
3 takjes citroentijm
1/4 takje rozemarijn
250 gr roomboter
1 snufje fleur de sel
2 oosterscheldekreeften van 500 g
2 dikke,rauwe,geschilde asperges
1/2 winterwortel,geschild
1 ui
1/4 prei
10 geplette witte peperkorrels
1 el mayonaise
l/2 el aceto balsamico
1/2 el extra vergine olijfolie
  bereiding:
    Voeg de fijngesneden prei, wortel en ui toe aan 1 liter water. Breng dit aan de kook en voeg 1 eetlepel zout en de peperkorrels toe. Laat ongeveer 20 minuten koken. Leg hier de kreeften in en laat ze circa 2 minuten koken,haal van het vuur en laat de kreeften in de bouillon afkoelen.Haal dan het vlees uit karkas en scharen. Fruit sjalotten en knoflookaan in roomboter en laat de boter op matig vuur, tegen de kook aan, zachtjes trekken. Voeg fleur de sel,de verse kruiden en de kreeft toe en laat op ca. 70°C (in de oven) ongeveer 10 minuten ver-dergaren.
Schil de asperges en snij ze met een dunschiller in dunne lange plakken. Maak de asperges aan met de mayonaise en dresseer op gekoelde borden.
Snij de kreeft in plakken en leg ze op de aspergesalade. Garneer met de scharen en druppel rondom aceto balsamico en olijfolie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats