Geroosterde prei en groene asperges met olijven-pe |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
12 dunne groene asperges
zout en peper
12 dunne preitjes
1-2 el gesmolten boter of margarine
50 gr parmezaanse kaas, in lange dunne schilfers geschaafd
voor de dressing:
2 eieren
1 el citroensap
6 el olijf olie
1 el fijngesneden peterselie
10 ontpitte zwarte olijven
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Kook ze 2 tot 3 minuten in ruim kokend water met zout. Verwijder het bovenste harde groene deel van de prei en kook de preien 3 tot 4 minuten in ruim kokend water met zout. Dompel beide groenten direct na het koken in koud water en laat ze goed uitlekken.Bestrijk de preitjes en asperges dun met gesmolten boter en rooster ze 4 minuten in een hete grillpan.Draai de groenten tijdens het roosteren regelmatig om.
Kook voor de dressing de eieren hard in ongeveer 6 minuten,spoel ze koud,pel ze en snij ze fijn.Pureer de olijven of snij ze heel fijn.Roer citroensap,olie en peterselie door elkaar en meng er dan de eieren en olijven onder.Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de groenten.Strooi er wat peper over en werk af met de schilfers parmezaanse kaas. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|