laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip op grootmoeders wijze
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 kipfilets
1 bakje champignons
125 gr spekreepjes boter
125 gr geblancheerde zilveruitjes (vers of diepvries)
1 dl bruin bier
2 dl kippefond
peper en zout
  bereiding:
    Bak de kipfilets in de boter en spijs met peper en zout. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder een deksel (of tussen twee borden). De baktijd van kipfilet hangt af van dikte. Een geoefend oog (kok) druk er met duim of vinger op: is het vlees weerspannig, dan is het gaar. Bak kipfilet niet langer dan nodig, anders wordt die droog.

Snijd de champignons in vier en bak ze samen met de uitjes en de spekreepjes lichtjes gaar in het bakvet van de kip. Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat. Klop er op het laatste moment een klontje boter door en breng op smaak met pezo.

Lekker met gekookte bladspinazie en gebakken aardappeltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats