Kipkerrieschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 tot 6 personen:
1 kilo kipfilet of 1 hele kip in voorgesneden stukken (gaargekookt in water)
4 teentjes knoflook
1 ui
1 blikje kokosnootmelk (400 gram)
50 gram boter of olie
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel chilipoeder
wat champignons en wat worteltjes
wat peper en wat zout
1/2 rode en 1/2 groene paprika (beetgaar gekookt en in stukjes gesneden) |
|
bereiding: |
|
|
Pel de knoflookteentjes en pers deze uit. Maak hierna de ui schoon en snipper deze. Bak vervolgens de knoflook in de olie of boter tot deze goudbruin is. Voeg de uisnippers toe en fruit deze tot ze zacht en glazig zijn. Doe er de kokosnootmelk, de kerriepoeder en de chilipoeder bij. Meng goed door elkaar. Voeg er ook nog een paar plakjes gesneden worteltjes en een handje champignons aan toe. Doe er tot slot de gare kipdelen of de in stukjes gesneden kipfilet bij en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Laat het gerecht pakweg 15 minuten doorwarmen en roer er vlak voor het opdienen nog de stukjes paprika door. Heerlijk met rijst en een frisse komkommersalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |