Scampi's op oosterse wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
3 eetl. oosterse bakolie (Shiwa)
3 geperste knoflookteentjes
4 cm verse gember(gepeld en in staafjes gesneden)
1 koffiel. kerrie
700 g middelgrote scampi's
peper en zout
500 g wokgroenten
100 g cashewnoten,
3 eetl. sojasaus
1 dl groentebouillon |
|
bereiding: |
|
|
verhit 3 eetl. oosterse bakolie (Shiwa). Laat 3 geperste knoflookteentjes, 4 cm verse gember en 1 koffiel. kerrie 30 sec. stoven. Voeg 700 g middelgrote scampi's (eerst ontdooien en pellen) toe en roerbak gedurende 3 min. Kruid met peper en zout. Voeg 500 g wokgroenten (eerst ontdooien en droogdeppen), 100 g cashewnoten, 3 eetl. sojasaus en 1 dl groentebouillon (1/2 blokje onderdompelen in 1 dl heet water) toe. Roerbak gedurende 2 min. Versier met vers gesnipperde koriander en serveer met rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |