laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippensoep met matzeballetjes
  ingrediënten:
   
    [color=blue:a92691646f]
  • Soep :[/color:a92691646f]
  • 1 3/4 kg kip
  • - 4 L water
  • - 3 uien, in ringen
  • - 4 wortels, fijngehakt
  • - 4 selderijstengels, fijngehakt
  • - 2 grote takken peterselie
  • - 1 laurierblaadje
  • - 8 zwarte-peperkorrels
  • - 1 el zout. [color=blue:a92691646f]
  • Matzeballetjes :[/color:a92691646f]
  • 2 el kippenvet of plantaardige olie
  • - 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • - 1 kop grofgemalen matzemeel
  • - 2 eieren, losgeklopt
  • - 1 el verse peterselie, fijngebakt
  • - peper en zout
  • - amandelmeel
  bereiding:
    Voorbereidingstijd : 40 minuten + 1 uur in de koelkast - Kooktijd : 2 1/2 uur - Voor 6 personen

Bereiding : Snijd overtollig vet van de kip en zet dit apart. Snijd de kip in 8 of 9 stukken en doe deze met de andere soepingredi?nten in een pan met water. Breng de soep langzaam aan de kook; schuim hem af. Temper het vuur en laat de soep 2 uur sudderen tot de kip heel gaar is. Zeef de soep, doe hem terug in de omgespoelde pan en breng hem aan de kook. Verwijder de kippenbotten, zet de kip apart. Doe de matzeballetjes in de soep en laat die zonder deksel 15 minuten sudderen. Voeg de kip toe en laat de soep nog 5-10 min. sudderen. Matzeballetjes: verhit vet of olie in een pan en bak de ui goudbruin. Doe hem over in een kom. Voeg matzemeel, eieren, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Voeg voldoende amandelmeel toe om het mengsel te binden. Dek het af en zet het 1 uur in de koelkast. Dompel uw handen in koud water en rol balletjes van 2 cm.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats