|
|
Maak een deeg van bovenstaande ingrediƫnten. Leg het deeg een half uurtje weg in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een springvorm in en bestrooi deze met bloem. Rol het deeg met de deegroller tot een dunne lap, bedek hiermee de springvorm en leg er aluminiumfolie over.
Zet de springvorm 10 minuutjes in de oven.
Haal de taartbodem uit de oven.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in schijven. Leg de appelschijven op de taartbodem. Hak de hazelnoten fijn. Smelt de boter met de suiker in een steelpannetje. Doe dan de bloem erbij, blijf goed roeren tot alle klontjes eruit zijn en breng het mengsel aan de kook. Haal de steelpan van het vuur, voeg de slagroom en de hazelnoten toe. Giet dit karamelmengsel over de appelen. Zet de taart onder in de oven tot hij mooi bruin is (half uurtje). Laat de taart afkoelen tot lauwwarm en haal uit de springvorm.
Serveer de taart lauw of koud met een kop koffie en amaretto. |