|
|
|
Rauwe ham rolletjes met geitenkaas en appel |
|
ingrediënten: |
|
|
200 gram verse jonge geitenkaasjes
8 plakken rauwe ham
2 appels (liefs Elstar)
klontje boter
1 ½ eetlepel honing
75 gram gemengde sla
1 eetlepel frambozenazijn
1 eetlepel notenolie
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout
mespunt mosterd
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten of walnoten |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 180°C. Op elke plak ham een rolletje geitenkaas leggen en de plakjes ham oprollen. Elke plak doormidden snijden en in een vuurvaste schaal leggen.
± 10 minuten in het midden van de oven verwarmen.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Boter verhitten en de appelblokjes hierin snel rondom bakken. 1 eetlepel honing erdoor roeren.
Vinaigrette maken van frambozenazijn, notenolie, zonnebloemolie, peper, zout, moster en ½ eetlepel honing. Vinaigrette door de sla mengen en over 4 borden verdelen.
Geitenkaasjes met appelblokjes over de sla verdelen en garneren met pijnboompitten of walnoten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|