Bleekselderijsoep met kastanjechampignons |
|
ingrediënten: |
|
|
1 stronk bleekselderij
250 gram kastanjechampignons
1 teentje knoflook
2 eetlepels boter
1 liter bouillon
125 ml. crème fraîche
zout en vers gemalen peper |
|
bereiding: |
|
|
Was de bleekselderij. Snij daarna 1/3 van de stronk in hele smalle reepjes en de rest van de stelen in grove stukken.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak hierin de grof gesneden bleekselderij ca. 3 minuutjes. Voeg de bouillon toe en laat de soep zachtjes een minuut of 6 koken.
Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in kwarten. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons en de knoflook in ca. 3 minuten gaar.
Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer of in de blender. Voeg de fijngesneden bleekselderij toe en laat het geheel nog een minuut of 2 koken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep met het paddestoelenmengsel en de crème fraîche over de borden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|