Foe Yong Hai met zoetzure saus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
8 eieren
olie om te bakken
100 gram champignons
1 kleine prei
2 eetlepels fijngehakte selderij
1 teentje knoflook
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
peper, zout
Saus:
1/4 liter tomatenketchup
1 eetlepel gesnipperde ui
1 eetlepel azijn
2 theelepels suiker
2 eetlepels gembernat |
|
bereiding: |
|
|
Maak de champignons schoon en snij deze in hele kleine stukjes. Maak de prei schoon en snipper de prei heel fijn. Pel de knoflook en pers deze uit. Klop de eieren los met de ketjap, sambal, peper, zout en knoflook. Roer de groenten erdoorheen.
Verhit de olie in een kleine anti-aanbak koekenpan en bak hierin 8 niet te dunne omeletjes.
Saus:
Alle ingrediënten met elkaar vermengen en aan de kook brengen. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Bereidingstijd ± 30 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|