|
|
|
Stamppot boerenkool |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1,5 kg aardappelen
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
500 gr gesneden panklare boerenkool
400 gr spekjes in dobbelsteentjes
1 bol mozzarella in plakjes
50 gr olijven zonder pit
3 el pijnboompitten
zout en peper
3 el olijfolie |
|
bereiding: |
|
|
Rooster de pinboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in circa 20 minuten gaar.
Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de boerenkool toe en bak die 5 minuten, steeds omscheppend, mee. Voeg 1,5 dl heet water toe en kook de groente gaat in ca. 20 minuten.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en de boerenkool fijn. Schep de spekjes erdoor en doe het geheel in een ingevette vuurvaste schaal.
Beleg de stamppot met de plakjes mozzarella, de olijven en de pijnboompitten. Laat de kaas onder een hete grill in ca. 5 minuten smelten en lichtbruin kleuren.
Tip:
In plaats van spekjes kun je natuurlijk ook blokjes ham, salami of chorizo gebruiken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|