Winters stoofpotje van everzwijn |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen :
600 ragout van everzwijn
2 cm verse gember (wie dit niet lust laat het links liggen)
2 uien
1 knolselder
2 grote of 4 kleine wortelen
500 g spruitjes
2 eetlepels olijfolie
1 laurierblad
300 ml kalfsfond (kan ook met een half kippebouillonblokje = beterkoop)
1 eetlepel gehakte peterselie
Peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Pel de ui en de gember. Snipper de ui fijn.
Snij het vlees in stukken
Reinig de groenten, halveer de spruitjes en snij de wortelen en de knolselder in blokjes
Kook de groenten afzonderlijk beetgaar in gezouten water
Verhit de vetstof en bak het vlees aan alle kanten bruin. Kruid met peper en zout.
Voeg de uisnippers, het stukje gember en het laurierblad toe.
Meng goed en overgiet met de fond. Laat afgedekt zachtjes sudderen.
Controleer de gaarheid van het vlees en verwijder de gember en het laurierblad.
Meng de uitgelekte groenten door het stoofpotje en breng op smaak.
Werk af met de peterselie en dien op met gekookte aardappelen of Griekse pasta
Deze bereiding kan ook klaargemaakt worden met lamsvlees of struisvogel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|