laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelmosterdsoep
  ingrediënten:
   


  • 1 ui
  • 700g geschilde bloemige aardappelen
  • 20g boter of margarine
  • 2 eetlepels (dragon)mosterd
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 250g geschrapte worteltjes
  • 300g gerookte kipfilet
  • 300g panklare prei
  • 25g kruidenboter
  • 1/8l slagroom
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • peper,
  • zout
  bereiding:
    Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Snijd de aardappelen in stukjes.
Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui al omscheppend.
Fruit ook de mosterd even mee.
Voeg de aardappelen, 8 dl. water en de bouillontabletten toe.
Breng de soep aan de kook, laat ze 15 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de worteltjes en de kip.
Smelt de knoflookboter in de pan. Smoor hierin de prei en de worteltjes met het deksel op de pan ca. 8 min. gaar.
Schep de kip erdoor en laat het even warm worden. Pureer de soep met de staafmixer en roer de slagroom erdoor.
Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de soep over 4 borden, schep de groenten - kipmix er op, bestrooien met peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats