|
|
Voor de bodem : Meng alle grondstoffen. Kneed het deeg, maar gebruik niet te veel bloem en kneed het goed uit. Laat het deeg 30 minuten rusten bij kamertemperatuur onder een droge doek (de voorrijs). Halveer, rol één deeghelft uit en leg ze in de taartvorm (hoge rand - Ø 30 cm). Druk met een deegrestje aan zodat het deeg mooi de vorm van de taart aanneemt. Snij de randen af en laat het deeg narijzen.
Voor de vulling : Meng de melk met de eidooiers en de zoetstof. Voeg de gezeefde zelfrijzende bloem toe. Klop het eiwit niet te vast op en spatel door het mengsel. Vul de taartvorm met het flanmengsel en laat gedurende 20 minuten rijzen vooraleer te bakken. Verwarm de oven voor op 180°C en laat de taart 40 minuten bakken.
Draai de taart na het bakken om op een taartrooster. Laat ze zo afkoelen tot het rooster motief duidelijk zichtbaar is. |