|
|
|
Rijsttaart |
|
ingrediënten: |
|
|
voor de taartbodem:
220gr bloem,
10gr vetstof,
14gr prodia (zoetstof),
1 ei,
1 eiwit
voor de vulling:
60gr dessertrijst,
4dl halfvolle melk,
1 vanillestokje,1 eetlepel prodia,
2 eierdooiers,
1 eetlepel maïszetmeel,
3 eetlepels halfvolle melk,
1 eiwit |
|
bereiding: |
|
|
Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed het geheel.
Breng het deeg in een taartvorm.
Spoel de rijst en kook hem in de melk,samen met het in de lengte doorgesneden vanillestokje en de zoetstof,tot de rijst gaar is en het geheel een smeuïge brij is geworden.
Verwijder het vanillestokje.
Meng de eierdooiers met de melk en het maïszetmeel en roer het door de rijst.
Stort in de taartvorm en bak ongeveer 45 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|