laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Schelvisfilets op Normandische wijze
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    600 gr schelvisfilets
    8 grote mosselen
    750 gr aardappelpuree
    2,5 dl visfumet
    kruidenboeketje
    citroen

    Voor de saus:
    50 gr gepelde Noordzeegarnalen
    100 gr champignons
    25 gr bloem
    1 dl witte wijn
    1,5 dl room
    2 eierdooiers
    peper en zout
  bereiding:
    Pocheer de visfilets in de visfumet. Houd de vis warm en bewaar het pocheernat. Kook de schoongemaakte mosselen open in een pannetje met wijn en de kruiden.

Voor de saus:
smoor de champignons kort in een pannetje met wat boter. Maak een roux van 35 gr boter en de bloem. Bind de visfumet met de roux, zeef, spijs met peper en zout en voeg er de champignons met hun smoorvocht en de witte wijn bij. Kook in tot sausdikte. Klop de eierdooiers in de room en voeg bij de hete saus. De saus mag nu niet meer koken!

Voeg op het laats de garnalen toe. Schik de visfilets op een bord of een schotel, garneer met de mosselen en nappeer met de saus. Versier met een takje peterselie en een schijfje citroen.

Serveer met de aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats