laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met prei en Parmaham
  ingrediënten:
    250 gram tagliatelle, liefst groen en wit
5 preistengels
7 theelepels droge sherry
2 eetlepels citroensap
3 theelepels versgehakte basilicum
150 gram Parmaham, in reepjes gesneden
175 gram kwark
versgemalen zwarte peper
zout.
  bereiding:
    Snijd de top van de preistengels af en snijd ze opzij in de lengte helemaal in. Was ze goed onder de koude kraan. Snijd ze in ringen. Smelt boter of margarine in een braadpan. Bak de prei op laag vuur in ongeveer 3 - 4 minuten net beetgaar. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer de sherry, het citroensap en de basilicum met peper en zout door de prei. Laat het 1 - 2 minuten meebakken tot alles goed heet is. Voeg dan de parmaham en de kwark toe en laat nogmaals 1 - 2 minuten meebakken. Giet de pasta af en doe deze in een voorverwarmde schaal. Leg het preimengsel erop en schep alles door elkaar. Garneer met verse basilicum en dunne plakjes Parmezaanse kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats