laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pastasaus met blauwschimmelkaas
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

1 à 2 uien
250 gram broccoli
250 gram champignons
150 gram blauwschimmelkaas (bijv. danish blue of roquefort)
2 à 3 eetlepels olijfolie
zakje kant-en-klare witte saus
250 gram hamblokjes
wat peper
Provençaalse kruiden
scheutje witte wijn
  bereiding:
    Pel en halveer de uien en snijd ze vervolgens in de lengte kleiner. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze net beetgaar. Snijd de champignons in plakjes en breek de blauwschimmelkaas in kleine stukjes.

Verwarm in een pan 2 à 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamblokjes. Voeg hieraan de uien toe en laat deze meefruiten. Doe er dan de champignons bij. Laat deze zachtjes meebakken en blijf roeren tot de ingrediënten gaar zijn. Maak nu de witte saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg dit toe aan het groente-ham-mengsel en laat een en ander even aan de kook komen. Voeg vervolgens de stukjes blauwschimmelkaas toe en laat deze al roerende zachtjes smelten. Breng het geheel op smaak met wat peper en Provençaalse kruiden. Voeg tot slot een scheutje witte wijn aan de saus toe en schep er voorzichtig de beetgare broccoli door. Laat deze even meewarmen. Neem daarna direct de pan van het vuur. Serveer met pasta tricolore en een frisse salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats