laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gesmoord varkensvlees met niertjes (China)
  ingrediënten:
   
  • 1 kleine ui
  • - 1 wortel
  • - 1/2 bosje lente
  • -uitjes
  • - 1 stukje knolselderij naar smaak
  • - 1/2 rode paprika
  • - 2 EL sesamolie
  • - 100 g gebruiksklare varkensniertjes in reepjes
  • - 200 g mager varkensvlees in reepjes
  • - 1/8 L vleesbouillon of vleesfond
  • - ca. 60 ml sojasaus
  • - ca. 80 ml witte wijn
  • - 1 EL pruimenwijn
  • -1 EL azijn
  • - 1/2 TL vijfkruidenpoeder
  • - 1/2 TL bruine suiker
  • - wat zout en versgemalen peper
  • - wat maiszetmeel om te binden
  bereiding:
    Bereidingstijd: ca. 40 min. - ca. 610 kcal per portie - Serveren met groene lintmacaroni

De groenten in ringen en reepjes snijden, De olie verhitten in de wok. Hierin de in reepjes gesneden niertjes roerbakken, dan uit de wok nemen en warm houden.
In de overgebleven olie het varkensvlees eveneens roerbakken. De groenten erbij doen, even meebakken, en de bouillon of fond en alle kruiden toevoegen.
Het geheel in ongeveer 20 minuten gaarsmoren. De niertjes toevoegen, alles op smaak brengen en binden met het maiszetmeel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats