|
|
|
Quinoa puttanesca met kippenlapjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g kippenborstlapjes
1 eetlepel olijfolie
4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en grof gehakt
3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
1 eetlepel kappertjes met zout, afgespoeld
2 blikjes van 400 g gepelde tomaten, grof gehakt
100 g olijven « Culinaire mix », ontpit en in schijfjes gesneden
1/2 koffielepel pilipili-vlokken
250 g quinoa (Peruaanse rijst)
4 eetlepels fijngehakte bladpeterselie |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak daarin de lapjes 2 min. aan elke zijde. Zet opzij.
Doe de ansjovisjes in de stoofpan en laat ze 2 min. smelten. Doe de look en de kappertjes erbij.
Doe er de tomaten met hun sap, de olijven en de pilipili-vlokken bij. Laat 10 min. sudderen. Voeg zout en peper toe.
Maak de quinoa klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de puttanesca-saus bij de quinoa. Doe 3 eetlepels bladpeterselie bij de saus.
Verdeel de quinoa en de puttanesca-saus over de borden. Voeg de lapjes toe en bestrooi met de rest van de bladpeterselie.
Lekker bij een gemengde salade met notenolie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|