Gemarineerde kippenreepjes in de wok |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 halve kipfilets
240 gr.wilde rijst (of gewone)
2 uien
2 teentjes look
400 gr.soyascheuten
2 wortels
1 groene paprika(geschild)
2 eetl.honing
4 eetl.sojasaus
20 gr. kerriepoeder
200 gr.kruidenkaas 3 pepers (maredsous of boursin)
3 eetlepels olie. |
|
bereiding: |
|
|
-Kook de rijst in water met een weinig zout.
-Snij de kipfilets, de wortels(zeer fijn anders zijn ze niet gaar)! en parika in fijne reepjes.Snij de ui en look in halve ringen. Meng dit alles met de honing, de sojasaus en de kerrie.
-Roerbak het geheel in de olie.
-Voeg de sojascheuten toe en laat alles kort gaar worden.
-Spatel de helft van de kaas hieronder.
-Schik alles op een bord en werk af met een klein schepje kaas van boven en een blaadje koriander of basilicum (wat je bij de hand hebt)
-Je kan de rijst apart in een schaaltje serveren of op het bord schikken.
Alles kan op voorhand gemarineerd en gesneden worden. Enkel te wokken en je kan samen met je gasten aan tafel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|