Tartaar van scampi, met gelei van rode biet en gef |
|
ingrediënten: |
|
|
[color=blue:19ba038366]- Tartaar van scampi's[/color:19ba038366]
- 8 scampi's
- sjalot
- sesamolie of olijfolie
- peper en zout [color=blue:19ba038366]
- Gelei van rode biet[/color:19ba038366]
- 1 rode biet
- 1,5 gelantine blad
- Shezuanepeper (verkrijgbaar in Oosterse Toko of sommige grootwarenhuizen)
- 1 el rode wijnazijn
- suiker
- groen selderblad
- zure room
- bieslook
|
|
bereiding: |
|
|
*Hak de scampi's. vermeng met de sesamolie, peper en zout en de gehakte sjalot.
*Kook de rode biet, pureer en vang het sap op. Laat inkoken met de rode wijnazijn en de suiker. Kruid met zout en Sh?zuanepeper . Voeg de geweekte gelantinebladeren toe en giet in een schaaltje.
*Vul een kleine cilinder of een mokkatasje met het gehakt van de scampi en zet in de oven.
*Plaats dit op een klein bordje en verwijder de cilinder.
*Snijd de gelei in reepjes en leg die langs de tartaar van scampi.
*Werk af met gefruit selderblad ( even in de frituur doen) en bieslook.
*U kan hierbij eventueel een dressing van zure room of op basis van yoghurt serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|