laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stoofappeltjes met gehakt
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 uien
    300 g kalfs- of kippengehakt
    4 soeplepels light-room
    1 eetlepel ingemaakte groene peperbolletjes
    1 takje salie
    1 koffielepel mosterd
    8 appelen
    50 g gemalen light-kaas
  bereiding:
    Laat het gehakt op een klein vuurtje zonder bereidingsvet bakken

Voeg er een fijn-gesnipperde ui aan toe en laat verder bakken tot de ui glazig wordt

Laat even afkoelen en roer er dan de room, de geplette peperbollen en de fijn-geknipte salie door.

Breng op smaak met mosterd

Snij een klein hoedje van de appelen en verwijder voorzichtig het klokhuis en een beetje vruchtvlees.

Schik de appelen in een vuurvaste schotel en bak ze in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15 minuten. (In de microgolfoven: zo'n 10 minuten)

Dien warm op met puree of stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats