Stoofappeltjes met gehakt |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 uien
300 g kalfs- of kippengehakt
4 soeplepels light-room
1 eetlepel ingemaakte groene peperbolletjes
1 takje salie
1 koffielepel mosterd
8 appelen
50 g gemalen light-kaas |
|
bereiding: |
|
|
Laat het gehakt op een klein vuurtje zonder bereidingsvet bakken
Voeg er een fijn-gesnipperde ui aan toe en laat verder bakken tot de ui glazig wordt
Laat even afkoelen en roer er dan de room, de geplette peperbollen en de fijn-geknipte salie door.
Breng op smaak met mosterd
Snij een klein hoedje van de appelen en verwijder voorzichtig het klokhuis en een beetje vruchtvlees.
Schik de appelen in een vuurvaste schotel en bak ze in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15 minuten. (In de microgolfoven: zo'n 10 minuten)
Dien warm op met puree of stokbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|