laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoenfilets met gekarameliseerde sjalotjes in ro
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    4 kalkoenfilets van circa 150 gram elk
    16 schoongemaakte sjalotjes
    2 eetlepels suiker
    1 eetlepel rode wijnazijn
    2 glazen rode port
    3 eetlepels vleesjus
    50 gram boter om in te bakken
    wat versgemalen peper en wat zout
  bereiding:
    Kruid de kalkoenfilets met peper en zout en bak ze gaar en goudbruin in boter. Houd ze warm. Bak nu de sjalotjes in de braadjus goudbruin. Strooi de suiker erbij en schep het geheel om en om. Blus dit af met de rode wijnazijn. Voeg vervolgens de rode port en de vleesjus toe en laat het geheel (even) inkoken tot de sjalotjes gaar zijn (voeg een scheutje water toe als de saus te dik is). Leg nu de kalkoenfilets op voorverwarmde borden en schep de sjalotjes en wat saus erover.
Serveer hierbij gebakken aardappeltjes en roergebakken witloof.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats