Kalkoenfilets met gekarameliseerde sjalotjes in ro |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 kalkoenfilets van circa 150 gram elk
16 schoongemaakte sjalotjes
2 eetlepels suiker
1 eetlepel rode wijnazijn
2 glazen rode port
3 eetlepels vleesjus
50 gram boter om in te bakken
wat versgemalen peper en wat zout |
|
bereiding: |
|
|
Kruid de kalkoenfilets met peper en zout en bak ze gaar en goudbruin in boter. Houd ze warm. Bak nu de sjalotjes in de braadjus goudbruin. Strooi de suiker erbij en schep het geheel om en om. Blus dit af met de rode wijnazijn. Voeg vervolgens de rode port en de vleesjus toe en laat het geheel (even) inkoken tot de sjalotjes gaar zijn (voeg een scheutje water toe als de saus te dik is). Leg nu de kalkoenfilets op voorverwarmde borden en schep de sjalotjes en wat saus erover.
Serveer hierbij gebakken aardappeltjes en roergebakken witloof. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|