laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wildkonijnterrine
  ingrediënten:
    250 gr. gaar vlees van wild konijn
600 gr. gare aardappelen
300 gr. katenspek in lange repen
1 ei
1 dl. slagroom
peterselie
0,5 tl. nootmuskaat
beetje boter of olie
zout en peper
  bereiding:
    Maal het konijnvlees met 300 gram aardappelen, zout en peper fijn in een keukenmachine.
Voeg het ei, de room, de gehakte peterselie en de nootmuskaat toe.
Vet de vorm in met weinig boter of olie en beleg de bodem en de wand met een gedeelte van het spek.
Snijd de overige aardappelen in plakjes en leg hiervan een laagje onderin de vorm.
Schep hierop een laagje "farce" (konijnmengsel), daarop een laagje katenspek, aardappellaag, farce, katenspek, etc. De bovenste laag moet uit katenspek bestaan.
Plaats de vorm in een waterbad in een voorverwarmde oven (150 °), gedurende ca. 90 min.
Neem de vorm daarna uit de oven en laat het geheel onder druk afkoelen.


Stort de terrine op een natgemaakte schaal (kan dan nog verschoven worden) en snijd deze in plakken van ca. 1 cm. Met een rauwkostsalade, een vinaigrettesaus en vers gebakken stokbrood een heerlijke maaltijd.

Tip:
Leg tussen de laagjes een rijtje geblancheerde worteltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats