laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebraden wild konijn met zuidvruchten,
  ingrediënten:
    4 wilde konijnbouten
16 gedroogde abrikozen
50 gr. rozijnen
3 dl. droge witte wijn
3 el. suiker
1 tl. gedroogde tijm
75 gr. boter of margarine
2 el. maïzena
zout en peper
  bereiding:
    Week de abrikozen een nacht van tevoren in de wijn.
Breng dit vervolgens met de suiker aan de kook en laat dit enige uren op een zacht vuur trekken.
Voeg de laatste 10 minuten de rozijnen toe.
Zeef het geheel en bewaar het vocht.
Bestrooi de konijnbouten met de tijm, zout en peper.
Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin.
Voeg de abrikozen met het vocht toe, verwarm het geheel en sluit de pan.
Stoof dit gedurende ca. 60 minuten.
Bind het stoofvocht met de aangemengde maïzena, voeg de rozijnen toe en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.


Gebraden wild konijn met zuidvruchten, gekookte Chinese kool en gekookte krieltjes.

Tip:
Bereid de konijnbouten in een voorverwarmde oven (175°), en reken 60-90 min per/kg. konijnvlees.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats