Kruidige biefstuk met Griekse groenteschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 biefstukken chateaubriand (doiepvries)
200 g tomatenblokjes (diepvries)
500 g extra fijne sperziebonen (diepvries)
2 eetl. uiringen (diepvries)
2 a 3 eetl. rode pesto
4 eetl. olijfolie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en leg er de diepgevroren biefstukken in.
Bak ze eerst goudbruin gedurende 2 min. aan elke kant, op een hevig vuur (prik niet in het vlees en verschuif het niet).
Strijk de biefstukken in met rode pesto. Laat verder bakken op een zacht vuur tot ze naar wens gaar zijn. Draai het vlees om en strijk ook de andere kant in met rode pesto.
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpan en laat de diepgevroren uiringen sudderen. Voeg de diepgevroren tomaten-blokjes en sperziebonen toe. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 10 a 12 min. gaar worden. Breng op smaak met 1 eetl. rode pesto. Kruid met peper en zout.
Dien het vlees en de groenten op met Griekse pasta of gebakken aardappelen (bv. aardappelblokjes,Cribbits). |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|