|
|
|
Gehaktballenstoofpotje |
|
ingrediënten: |
|
|
gemengd gehakt (half varkens-, half rundsgehakt)
boter
2 bollen look (niet pellen, niet opensnijden)
paar takjes thym
paar laurierblaadjes
per bal een dikke ui (grof gesneden)
een vijftal gedroogde rode kleine pepertjes
kalfsfond
hier heb je de keuze: ofwel een scheut Tripel, ofwel een scheut Port |
|
bereiding: |
|
|
Maak ballen gehakt met een diameter van minstens zes cm diameter. Plat ze af, zo kan je ze beter aanbraden.
Ballen aanbraden in wat boter
Snijd per bal een dikke ui (grof gesneden)
Doe de ballen en de ui in een kookpot
Giet daar de kalfsfond bij en een flinke scheut Port of Tripel
Doe er een paar blaadjes laurier bij, een paar takjes thijm, de 5 rode kleine pepertjes en de twee lookbollen.
Laat een 3-tal uur zachtjes pruttelen
Haal de look, de pepertjes, de laurier en de thijm eruit.
Dien op met een glas Rode wijn als je voor de Port koos (of met bier als je voor de Tripel koos) |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|