laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehaktballenstoofpotje
  ingrediënten:
   
    gemengd gehakt (half varkens-, half rundsgehakt)
    boter
    2 bollen look (niet pellen, niet opensnijden)
    paar takjes thym
    paar laurierblaadjes
    per bal een dikke ui (grof gesneden)
    een vijftal gedroogde rode kleine pepertjes
    kalfsfond
    hier heb je de keuze: ofwel een scheut Tripel, ofwel een scheut Port
  bereiding:
    Maak ballen gehakt met een diameter van minstens zes cm diameter. Plat ze af, zo kan je ze beter aanbraden.
Ballen aanbraden in wat boter
Snijd per bal een dikke ui (grof gesneden)
Doe de ballen en de ui in een kookpot
Giet daar de kalfsfond bij en een flinke scheut Port of Tripel
Doe er een paar blaadjes laurier bij, een paar takjes thijm, de 5 rode kleine pepertjes en de twee lookbollen.
Laat een 3-tal uur zachtjes pruttelen
Haal de look, de pepertjes, de laurier en de thijm eruit.

Dien op met een glas Rode wijn als je voor de Port koos (of met bier als je voor de Tripel koos)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats