laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde varkenshaas met notenrijst
  ingrediënten:
   

  • 500 gram varkenshaas
  • 1 pak notenrijst
  • 1 eetlepel arachideolie en 2 eetlepels gehakte bieslook
    [color=blue:7cc87c46dc]
  • Voor de marinade:[/color:7cc87c46dc]
  • 1 rode peper
  • het sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • last but not least 2 teentjes knoflook
  bereiding:
    Bereiding (inclusief marineren circa 2,5 uur):
Snijd de varkenshaas in dikke plakken van 1,5 cm. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Meng citroensap, honing, ketjap, olie, rode peper en geperste teentjes knoflook tot een marinade. Giet deze over het vlees en marineer 2 uur. Kook hierna de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal het vlees uit de marinade. Verhit de olie en bak de varkenshaas gedurende 5 minuten. Keer hierbij het vlees af en toe om. Serveer dit bij de notenrijst. Het wordt helemaal lekker als u een en ander completeert met een tomatensalade of roergebakken spinazie. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats