laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lichte kipsalade van Stéfanie
  ingrediënten:
    voor 1 persoon:

Kipfilet +/-100 gram
1 kl boter
sla - komkommer - mais - geraspte wortelen
magere plattekaas natuur
verse look
peper en zout
  bereiding:
    Snijdt de kipfilet in kleine stukjes en bak ze in een wok aan in de boter. Kruid met
peper en zout.
Was de sla. Schil de komkommer en snij een stuk in blokjes. Meng de sla, de blokjes
komkommer, de mais en de geraspte wortelen en leg ze in een diep bord.
Klop de plattekaas wat los. Snijdt de look (naar smaak) heel fijn en voeg bij de
plattekaas. Snijdt een stukjes van de komkommer in heel kleine blokjes (max 1/2
centimeter groot). Voeg bij de plattekaas. Kruid met peper en zout en meng alles
goed onder.
Leg de kippeblokjes op de groenten en doe er wat van de lichte saus over. Smakelijk.

Tip: je kan hetzelfde recept gebruiken om een lichte versie van een pitta te maken.
Zelfde ingrediënten, gewoon in een pittabroodje doen!


Ingezonden door Stéfanie Michiels
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats